Тренінгове заняття " Скажемо булінгу- ні, дружбі- так!"

В наш час дуже часто, на жаль, підлітки зустрічаються з проблемою насильства та жорстокості. Стало поширеним поняття « булінг» - тривалий процес свідомого жорстокого ставлення (фізичного і психічного) з боку дитини або групи дітей до іншої дитини або дітей.

З метою попередження та уникнення булінгу серед учнів 4 грудня у Помічнянській ЗШ № 3 педагог - організатор Михайлишин К.О. провела у 6 класі тренінгове заняття « Скажемо булінгу- ні, дружбі –так».

Метою тренінгу було ознайомлення учнів з поняттям « булінг», видами булінгу, його структурою та наслідками. Обговорення шляхів виходу з ситуації булінгу. Виховування почуття переживання до дитини та вміння попереджувати жорстокість та насилля. Під час тренінгу були використані такі вправи: « Знайомство», « Мої очікування» , « Відгадай хто» , « Рука допомоги». У вправі « Відгадай хто» учні спробували зрозуміти почуття жертви , поведінку агресора та спостерігачів, таким чином приміряли на себе різні амплуа булінгу.

Була проведена вправа « Стіна допомоги», де діти змогли надати свої рекомендації щодо уникнення булінгу, або ж шляхи допомоги постраждалій дитині.

Учні мали змогу переглянути відеоролик, пов'язаний з цією проблемою та обговорити його. Під час тренінгу діти активно виконували завдання, висловлювали свої думки, відповідали на запитання. Наприкінці заняття учні побажали добра та подякували один одному.

/Files/images/trenng/20171204_115403.jpg/Files/images/trenng/20171204_115414.jpg/Files/images/trenng/20171204_134747.jpg/Files/images/trenng/20171204_134931.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 738